17 Mart 2014 Pazartesi

Expressionism

                                                         =Expressionism=       

         Dışavurumculuk başlangıçta şiir ve resim ,20. yüzyılınbaşında Almanya'da menşeli , modernist bir hareket oldu. Onun tipik özelliği ruh ya da fikirlerini uyandırmak amacıyla duygusal etki için radikal çarpıtarak , yalnızca öznel bir bakış açısıyla dünyayı sunmaktır . Dışavurumcu sanatçılar veya duygusal deneyim yerine , fiziksel gerçeklik daha anlam ifade arayışı.
          Ekspresyonizm, Birinci Dünya Savaşı öncesinde bir avant - garde tarzı olarak geliştirilmiştir. Bu  , özellikle Berlin, Weimar Cumhuriyeti sırasında popüler kaldı . Tarzı dışavurumcu mimari, resim , edebiyat , tiyatro , dans, film ve müzik gibisanat , geniş bir yelpazede uzatıldı .
        Terim pişmanlıklarını bazen düşündürür . Uygulamadaterim 20. yüzyıl eserleri esas olarak uygulanan rağmen genel anlamda , bu tür Matthias Grünewald'ın ve El Greco gibi ressamlar , bazen ekspresyonist olarak adlandırılır. Bireysel açıdan üzerindeDışavurumcu vurgu pozitivizm ve bu Doğalcılık ve empresyonizm olarak diğer sanatsal stilleri bir tepki olarak karakterize edilmiştir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder