27 Mart 2015 Cuma

Memphis Grubu


Memphis grubu 1980 yılında son derece etkili bir ürün serisi yarattı İtalyan tasarımcılar ve mimarlar oluşan. Onlar zaman konformist bir yaklaşımla aynı fikirde ve ürünleri geleneksel şekiller, renkler, dokular ve modellerini takip etmek zorunda fikir meydan okudu.
Memphis grubu grubunun önde gelen üyelerinden 1981 One yılında kuruldu Ettore Sottsass Memphis 'Yeni Uluslararası Stil' tasarım denir.
Memphis 1970 kaygan, siyah keyifsiz tasarım karşı bir tepki oldu. Bu daktilolar, binalar, kameralar, arabalar ve mobilya kişiliği ve bireycilik yoksun görünen tüm gibi ürünleri ile minimalizm bir dönemdi.
Buna karşılık Memphis Grubu parlak, renkli, şok edici parçaları sundu. renkler koyu siyahlar ve Avrupa mobilya kahverengi tezat kullanılan. Bugün tarihli ama zaman o olağanüstü baktı görünebilir. zevkli bir kelime normalde Memphis Grubu tarafından üretilen ürünler ile ilişkili değildir ama onlar kesinlikle zaman kırılma ground edildi.
Tüm bu Memphis Grubu çok yüzeysel oldu ama bu kadar gerçeği olduğunu önermek gibi görünüyor. Onların asıl amacı canlandırmak oldu Radikal Tasarım hareketi. grup tasarımı için yeni bir yaratıcı bir yaklaşım geliştirmek amacıyla.
11 Aralık 1980 tarihinde Scottsass gibi diğer ünlü tasarımcılar ile bir toplantı düzenledi. Onlar bir tasarım ortak çalışılabilen kurmaya karar verdi. Bu adlandırılmış olacağını Memphis '' Memphis Blues Again ile Mobile Inside Stuck 'Bob Dylan şarkısı' sonra. Tesadüfen şarkı akşam boyunca defalarca oynadı olmuştu.
Memphis tarihsel kültür antik Mısır'ın başkenti ve 'Elvis Presley' doğum yeri oldu. Bu oldukça ironik oldu ama çok grup tarafından oluşturulan parçaların çoğu idi.
Aşağıdaki görüntü 'biridir Süper lamba tarafından oluşturulan ' Martine Bedine . Bu boyalı ve vernikli edilmiş metal yapılır.

grup her üye tasarım önerileri üretmek için zaman vardı olurdu zaman 1981 yılının Şubat ayında tekrar bir araya karar verdi. Onlar ne zaman grubun karşılamak themembers yüz çizimleri üzerinde üretmişti, renkli, her cesur.
Onlar gibi hareketlerin ilham çekti Art Deco ve Pop Art , örneğin 1950 gibi stilleri Kitsch ve fütüristik temalar. Onların kavramlar tezat vardı bu yüzden 'İyi Tasarım' denilen.
grup mobilya yaklaştı ve toplu bunları devreye seramik firmaların tasarım kavramları üretir. 18 Eylül 1981 günü bir grup Milan Arc '74 showroom ilk kez çalışmalarını gösterdi. gösteri saatler, aydınlatma, mobilya ve uluslararası ünlü mimarlar ve tasarımcılar tarafından oluşturulan seramik sergiledi.
Aşağıdaki görüntü gösterir 'Carlton kitaplık' tarafından tasarlanan Memphis için Ettore Sottsass .

Aynı yıl grup kitap 'Memphis, Yeni Uluslararası Stil yayınladı. Kitap grupları işe tanıtımı için görev yaptı.
Sergide yer parçaların çoğu parlak, renkli laminat kaplı edildi. Laminatlar en yaygın dökülme sonucu lekelememek mutfak mobilyaları ve yüzeyleri korumak için kullanılır. grup özellikle çünkü 'onun bariz' kültür eksikliği 'bu malzemeyi seçti.
Memphis Grubu çalışmaları canlı, eksantrik ve süs olarak tarif edilmiştir. Tüm modası gibi çok hızlı bir sona gelecek bir 'heves' olmaya grup tarafından tasarlandı. 1988 yılında Sottsass grubu sökülmüş.
grubu artık mevcut olabilir ama kesinlikle grafik tasarım, restoran tasarımı, kumaş ve mobilya etkilemiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder