24 Mayıs 2014 Cumartesi

Abstract expressionism

Soyut ekspresyonizm bir Amerikan post- Dünya Savaşı sanat hareketi 1940'larda New York'ta geliştirilen Amerikan resim,. Bu, uluslararası etki elde etmek ve koymak için ilk özel Amerikan hareketi New York batı merkezinde sanat dünya , eskiden Paris tarafından doldurulmuş bir rol. Dönem "soyut dışavurumculuk" ilk sanat eleştirmeni tarafından 1946 yılında Amerikan sanatı uygulanmış olmasına rağmen Robert Coates , ilk dergisi 1919 yılında Almanya'da kullanılan olmuştu Der Sturm ilişkin, Alman Dışavurumculuk . Amerika Birleşik Devletleri'nde, Alfred Barr tarafından işleri ile ilgili olarak 1929 yılında bu terimi kullanmak için ilk oldu Wassily Kandinsky .


Teknik olarak, önemli bir öncülü olan gerçeküstücülük , spontan üzerine vurgu ile, otomatik veya bilinçaltı oluşturma. Jackson Pollock yere koydu, bir tuval üzerine 'nin damlayan boya çalışmalarında kökleri olan bir tekniktir André Masson , Max Ernst ve David Alfaro Siqueiros . Soyut ekspresyonizm hale geldi ne başka önemli bir erken belirtisi Amerikan Northwest sanatçının eseridir Mark Tobey olsa ölçekte genellikle büyük değil, tahmin, özellikle onun "beyaz yazma" tuvaller, "all-over" Pollock damla resimlerinin görünüm .

1940'larda birkaç Galerileri (sadece vardı Yüzyılın Sanat , Pierre Matisse Galerisi , Julien Levy Galeri ve birkaç diğerleri) değil, aynı zamanda New York Vanguard çalışmalarını takip istekli kaç eleştirmen. Birkaç sanatçı aralarında, bir edebi arka plan ile de vardı , Robert Motherwell ve Barnett Newman yanı sıra eleştirmen olarak görev yaptı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder