24 Mayıs 2014 Cumartesi

Sürrealizm

Sürrealizm bir olan kültür hareketi 1920'lerin başında başladı, ve en iyi görsel sanat eserleri ve yazıları ile tanınır. Amaç "rüya ve gerçekliğin daha önce çelişkili koşulları gidermek." Oldu Sanatçılar, fotoğraf hassasiyetle sinir bozucuydu, mantıksız sahneleri boyalı bilinçsiz, kendini ve / veya bir fikir / kavram ifade etmek için izin gündelik nesneler ve gelişmiş boyama teknikleri garip yaratıklar yaratmıştır.

Sürrealist eserler sürpriz, dışılık ve tutarsızlıkta unsuru özelliği; Ancak, pek çok sürrealist sanatçılar ve yazarlar eserler bir sanat eseri olmak üzere, ilk ve en önemli felsefi hareketin bir ifadesi olarak çalışmalarını görüyoruz. Lider André Breton Sürrealizm, her şeyden önce, devrimci bir hareket olduğunu, onun iddiasıyla netti.

Sürrealizm dışında gelişmiş Dada Dünya Savaşı sırasında faaliyet ve hareketinin en önemli merkezi Paris oldu. 1920 yılından itibaren, hareketin sonunda görsel sanatlar, edebiyat, film ve etkileyen, dünya çapında yayılmış müzik birçok ülkede ve dilde, hem de siyasi düşünce ve uygulama, felsefe ve sosyal teori.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder